Lentemaanden zijn de maanden waar we allemaal van houden. Maar voor mensen met lenteallergieën zijn deze maanden een nachtmerrie. Omdat mensen met lenteallergieën last krijgen van klachten als jeukende neus, jeukende ogen, loopneus en hoesten in de zomer. Welke trucs zijn er om jezelf te beschermen tegen zomerallergieën, we hebben in dit artikel voor je beantwoord.

Met het einde van het winterseizoen verschijnen in maart en april symptomen zoals voorjaarsmoeheid, griep, verkoudheid, diarree en allergische aandoeningen. Onder allergische ziekten zijn allergische rhinitis, oogallergie en astma de belangrijkste ziekten van de lente. Tijdens deze periode kunnen lenteallergieën uw redder zijn.

Wat zijn lenteallergieën?

Met de verspreiding van stuifmeel in de lucht tijdens de lente in maart, april en mei; Symptomen van oogallergie, zoals het optreden van allergische rhinitis, jeukende neus, niezen, verkoudheid, verstopte neus, tranende ogen en jeuk, worden voorjaarsallergieën genoemd.

Astmasymptomen zoals hoesten en kortademigheid kunnen ook in de zomer voorkomen. Allergische rhinitis bij kinderen wordt vaak samen met astma gezien.

Lenteallergieën worden ook wel pollenallergieën genoemd. Omdat de belangrijkste oorzaak van lenteallergieën stuifmeel is.

Wat zijn de symptomen van lenteallergieën?

Omdat het allergische rhinitis, oogallergie en astma kan veroorzaken, verschijnen de symptomen van deze ziekten in het voorjaar.

Allergische griepsymptomen zoals frequente verkoudheid, verstopte neus, frequent niezen, jeukende neus, jeukend gehemelte, jeukende oren, frequente neusbloedingen, tranende ogen, jeuk, frequent hoesten en kortademigheid, astmasymptomen belangrijk bij voorjaarssymptomen.

Als deze symptomen vooral in de lentemaanden optreden, moet u zeker denken aan lenteallergieën. Kinderen met een lenteallergie zijn erg gevoelig voor geuren. Het beschadigt de ogen, neus en longen. Daarom zijn de neus, ogen en longen extreem gevoelig. Ze zijn ook erg gevoelig voor geuren. Aangezien kinderen met lenteallergieën extreem gevoelig zijn voor geuren, is het belangrijk om kleding te wassen met ongeparfumeerde wasmiddelen en ongeparfumeerde huishoudelijke schoonmaakmiddelen te gebruiken.

Lenteallergieën veroorzaken vermoeidheid en beïnvloeden schoolsucces. Kinderen met een lenteallergie hebben vaak een verstopte neus, wat hun slaapkwaliteit beïnvloedt. Kinderen die niet goed slapen, voelen zich overdag moe en futloos. Dit heeft grote gevolgen voor het schoolsucces.

Wanneer beginnen de symptomen van lenteallergie?

Symptomen beginnen in maart. De eerste pollen die in maart verschijnen, zijn boompollen. In april en mei laat graspollen zich zien. Van juli tot oktober laat wietpollen zich zien. Weten welke pollen allergieën veroorzaken, is erg belangrijk om te weten wanneer actie moet worden ondernomen.

Geven bloeiende planten of niet-bloeiende planten meer stuifmeel af?

Planten worden bestoven om zich voort te planten. Omdat het stuifmeel van bloeiende planten wordt gedragen door insecten, is het minder in de lucht. Om deze reden is het minder waarschijnlijk dat pollen allergieën veroorzaken. Bestuiving van niet-bloeiende planten vindt plaats door de wind. Om deze reden zijn er tijdens het pollenseizoen veel pollen in de lucht.

Hoe voorjaarsallergieën te diagnosticeren?

Kinderen met symptomen moeten zorgvuldig worden beoordeeld door ‘pediatrische allergologen’. Sommige tests worden gedaan om een ​​diagnose te stellen. De belangrijkste van deze tests zijn huidallergietesten.

Allergietesten zijn ook erg nuttig bij het stellen van een diagnose voor ons. Op basis van deze test wordt de diagnose gesteld en wordt de behandeling volgens deze test gepland. Misschien zal op basis van deze test een allergievaccinatiebehandeling, die we immunotherapie noemen, worden uitgevoerd.

Kinderen zijn geen miniaturen van volwassenen. Om deze reden verandert ook de test en techniek voor kinderen. Het is erg belangrijk om te testen met de juiste techniek en de juiste allergenen. Bovendien is het noodzakelijk om een ​​niveau te hebben om kruisreacties te evalueren. Allergietesten alleen zijn niet diagnostisch. Allergologen moeten de symptomen van het kind en de resultaten van allergietesten beoordelen en een definitieve diagnose stellen.

Kunnen allergietesten uit bloed worden gedaan?

Bloedallergietests zijn mogelijk niet erg nauwkeurig. Bovendien zijn bloedonderzoeken erg duur. Om deze reden hebben huidallergietesten de voorkeur in plaats van bloed, omdat huidallergietesten de meest nauwkeurige resultaten geven. We geven er de voorkeur aan deze test alleen op bloed uit te voeren bij kinderen die huidproblemen hebben of medicijnen gebruiken die huidtesten beïnvloeden.

Op welke leeftijd worden allergietesten uitgevoerd?

Hoewel allergietesten kunnen worden gedaan vanaf de pasgeborene, heeft allergietesten voor pollenallergie over het algemeen de voorkeur na de leeftijd van 2 jaar. Omdat je minstens twee pollenseizoenen moet meemaken om een ​​allergie te ontwikkelen.

Waarom is de diagnose van lenteallergieën belangrijk?

Lente-allergieën kunnen vaak sinusitis, vergroting van de adenoïde en frequente oorontstekingen veroorzaken. Dit heeft een grote invloed op de schoolprestaties. Een op de vijf kinderen met allergische rhinitis kan in de toekomst astma krijgen. Daarom is de diagnose belangrijk.

Een remedie tegen lente-allergieën?

Als het eenmaal goed is gediagnosticeerd, kan het met bepaalde medicijnen worden behandeld. Het succes van de behandeling is bijna 100%.

Bij de behandeling van zomerallergie worden preventie, medicamenteuze behandeling en vaccinbehandeling toegepast.

Welke maatregelen moeten worden genomen ter bescherming tegen pollen in de zomer?

Kinderen met een allergische aandoening veroorzaakt door pollen, zoals allergische rhinitis of astma, moeten enkele voorzorgsmaatregelen nemen. Vermijd bijvoorbeeld contact met pollen door een zonnebril te dragen als u het huis verlaat. De neus moet als een filter werken door door de neus te ademen en niet door de mond. Ga op pollendagen niet te veel naar buiten. Zolang u buiten blijft, moeten het gezicht en de neus bij elke gelegenheid worden gewassen met water en worden ontdaan van pollen. Als je veel buiten bent geweest, moet je je omkleden en douchen als je thuiskomt. Stuifmeel kleeft ook aan onze kleding.

Is vaccintherapie effectief bij de behandeling van lenteallergieën?

Het slagingspercentage van immunotherapiebehandeling, die we vaccinbehandeling noemen, is zeer hoog. Met deze behandeling wordt de behoefte aan medicatie verminderd en wordt astmaprogressie voorkomen. Vaccinatiebehandeling omvat methoden zoals subcutane injectie en sublinguale druppels. Beide methoden geven succesvolle resultaten als ze worden geselecteerd op basis van de ernst van de ziekte en het type allergeen. Welk allergeen het vaccin bij kinderen moet bevatten en in welke dosering mag echter alleen worden gebruikt door pediatrische allergiespecialisten. Anders kunnen behandelingsfalen en zelfs zeer ernstige bijwerkingen optreden.

Wie heeft een vaccin tegen lenteallergieën?

Het wordt aanbevolen voor kinderen die astma en allergische rhinitis ontwikkelen als gevolg van pollenallergie. Eerst worden in het voorjaar kinderen met symptomen van astma en allergische rhinitis, zoals vaak niezen, vaak jeukende ogen, verstopte neus, hoesten en kortademigheid, getest op huidallergieën en op basis van de testresultaten wordt besloten of het kind ziek is of niet. getroffen door allergieën. Als bij een huidtest een pollenallergie wordt geconstateerd en de klachten in het voorjaar toenemen, kan vaccinatie worden overwogen. Pediatrische allergologen zijn de enige competente experts over de noodzaak van vaccinatie voor kinderen en hoe dit te doen.

Op welke leeftijd kan een vaccinatiebehandeling worden gestart?

Sublinguale vaccinaties kunnen worden gestart na 3 jaar en subcutane vaccinaties kunnen worden gestart na 5 jaar.

Hoeveel soorten vaccinbehandelingen zijn er?

Vaccinatiebehandeling bestaat uit drie soorten. Er zijn sublinguale druppels, tabletten en subcutane injectievormen. Er zijn ook twee soorten subcutane vaccins. Er zijn twee soorten die het hele jaar door en voor het seizoen worden bereid. Alleen pediatrische allergologen beslissen welk vaccin aan welk kind moet worden gegeven.

Wat zijn de meest gemaakte fouten?

Allergietesten alleen zijn niet diagnostisch en proberen een diagnose te stellen met tests die zijn uitgevoerd door ongetrainde artsen, is volkomen verkeerd. Allergietesten moeten worden uitgevoerd met de juiste techniek, geïnterpreteerd door allergiespecialisten en correct gediagnosticeerd.

Trucs voor lente-allergieën

Als in de zomer symptomen van astma, allergische rhinitis en oogallergie optreden, moeten deze worden onderzocht.
Allergietests voor kinderen vanaf de geboorte tot 18 jaar moeten worden uitgevoerd door pediatrische allergologen.
Probeer tijdens het pollenseizoen niet buiten te zijn als de pollen hoog zijn en adem door de neus in plaats van door de mond.
Tijdens het pollenseizoen moeten degenen die allergisch zijn voor pollen of allergische aandoeningen in hun familie hebben, het pollenfilter van hun auto vervangen en airconditioners met HEPA-filters gebruiken.
In het voorjaar moet een zonnebril of gewone bril worden gebruikt om de ogen tegen stuifmeel te beschermen. Als je ‘s avonds thuiskomt, moet je je omkleden en douchen. Wanneer u van huis naar uw werk gaat, moet het gezicht worden gewassen, moeten mond en neus worden gewassen met water en moeten pollen worden schoongemaakt.
Door veel water en vruchtensap te drinken worden kinderen fitter.

Leave A Comment

Vergelijkbare berichten

Voor afspraak en informatie.

Neem contact met ons op(0850) 433-9393

Communicatie