De meest verontrustende ziekte van het winterseizoen en de meest voorkomende infectieziekte is de griep. Er is bijna niemand die deze ziekte niet krijgt. Om wat meer in detail te leren, hebben we informatie over deze ziekte voor u geschreven.

Wat is griep?

Een besmettelijke luchtwegaandoening veroorzaakt door griepvirussen wordt griep genoemd.

Wat zijn de symptomen?

Het vordert met symptomen zoals plotseling opkomende koorts, zwakte, spierpijn, keelpijn, verkoudheid en hoesten. Het kan misselijkheid, braken, buikpijn en oorontsteking veroorzaken en kan vatbaar maken voor longontsteking. Het kan 3-7 dagen bedlegerig zijn vanwege koorts boven 39 graden, ernstige spierpijn en zwakte. Soms, hoewel zeer zelden, kan het ernstige gevolgen hebben, zoals hersenontsteking, die we encefalitis noemen.

Hoe wordt het gevonden?

Overdracht via de lucht van het ziektevirus vindt vooral plaats op gesloten en drukke plaatsen. Het kan gebeuren met druppeltjes die zich verspreiden en op de handen komen tijdens het hoesten en niezen. Het kan worden overgedragen door items die in contact zijn gekomen met de mond en neusafscheidingen van zieke mensen.

Wat is het verschil tussen verkoudheid en griep?

Verkoudheid is een ziekte die zich manifesteert met symptomen zoals milde malaise, loopneus, niezen voordat de koorts stijgt, en vereist geen bedrust omdat het geen vermoeidheid veroorzaakt.

Hoe moet de ziekte worden behandeld?

Behandeling van griepgerelateerde symptomen wordt uitgevoerd. Koorts wordt verminderd, loopneus wordt geëlimineerd, vermoeidheid en malaise worden geëlimineerd. Er kunnen voldoende vloeistoffen en sappen worden geconsumeerd. Bedrust wordt aanbevolen. Antibiotica zijn overbodig.

Hoe jezelf te beschermen tegen de griep?

Om griep te voorkomen, moet eerst de afname van de lichaamsweerstand worden voorkomen. Het is noodzakelijk om je te kleden volgens de seizoenskenmerken, het is noodzakelijk om voldoende waterig voedsel mee te nemen. Verse groenten en fruit moeten worden geconsumeerd. Het is noodzakelijk om weg te blijven van mensen die deze ziekte hebben en om het gebruik van gewone items te vermijden.

Bij griep worden geen antibiotica gegeven.

Bij griep en koorts wordt direct antibiotica gegeven. Dit is fout. Antibiotica hebben geen invloed op griep. Als zich echter sinusitis ontwikkelt bij een griepziekte die 10 dagen aanhoudt, kunnen antibiotica nodig zijn als longontsteking is ontstaan. Wanneer de indicator van deze aandoeningen koorts is die 39 graden bereikt, kan dit worden begrepen door een doktersonderzoek. Om deze reden, als uw griep niet binnen 10 dagen is verbeterd, zou het nuttig zijn om naar de dokter te gaan.

Waarom is griep belangrijk voor astmapatiënten?

Bij astmapatiënten kan de griep een aanval veroorzaken. De meest voorkomende oorzaak van een astma-aanval (80%) zijn griepinfecties. Daarom wordt vaccinatie aanbevolen voor astmapatiënten.

Als resultaat;

  • Het is een veel voorkomende ziekte.
  • De behandeling vereist rust en veel vocht.
  • Antibiotica zijn nutteloos bij griep.
  • Sinusitis, oorontstekingen en longontsteking kunnen zich na de griep ontwikkelen.