Het enige aanbevolen voedingsmiddel voor de eerste zes maanden is moedermelk. Er is geen ander voedsel dat zo hoogwaardig, economisch en praktisch is als moedermelk. Vanaf de 6e maand moet extra voedsel worden geïntroduceerd om de energiebehoefte van baby’s te verhogen en om aan hun fysiologische veranderingen te voldoen. Op deze manier zullen baby’s die kennismaken met verschillende smaken de volgende maanden de gewoonte krijgen om gemakkelijk te eten. Natuurlijk moeten deze voedingsmiddelen worden gegeven in volgorde van de maanden van de baby’s. Voedingsmiddelen met een hoge voedingswaarde maar weinig allergieproducerende eigenschappen moeten prioriteit krijgen. Groentesoepen of groentepuree, rijstsoepen, yoghurt, kaas, melasse, brood, eieren, die bereid zijn om te beginnen met niet-zure verse vruchtensappen zoals appels, perziken of groenten waarvan bekend is dat ze geen gasvorming veroorzaken, zoals puree van deze vruchten, aardappelen, wortelen, zijn aanvullende voedingsmiddelen die worden gebruikt bij zuigelingenvoeding. Deze voedingsmiddelen moeten in volgorde van de maand van de baby aan het dieet van de baby worden toegevoegd.
Opgemerkt moet worden dat de materialen die door de moeders worden gebruikt in de maaltijden die ze voor hun baby’s bereiden, in het seizoen zijn, en het is ook erg belangrijk om de nodige hygiënevoorschriften toe te passen tijdens de voorbereidingsfase.
In de tussentijd zal het nuttig zijn om voedsel een voor een te proberen, zowel bij het herkennen van de allergische reactie die kan optreden als bij het detecteren van het voedsel waarvan de smaak niet in de smaak valt.

Honing heeft niet de voorkeur voor de leeftijd van 2 jaar vanwege de mogelijkheid van allergie.

Voeding voor kinderen

Als het op de kindertijd aankomt, omvat het een zeer overgangsperiode. Allereerst moet een kind dat de leeftijd van 1 jaar heeft bereikt en geen gezondheidsproblemen heeft, nu alle voedselgroepen kunnen consumeren. Als er in de tussentijd nog moedermelk wordt ingenomen, wordt aanbevolen om door te gaan tot de leeftijd van 2 jaar.

Er is een nauw verband tussen de thuis aangeleerde juiste eetgewoonten, de gewoonten tijdens de schoolperiode en de gezondheidsproblemen die kunnen optreden als ze volwassen zijn in deze periode, die tussen de 1 en 5 jaar oud is en ook wel de pre – schoolperiode. In deze periode is het belangrijk dat ouders en gezinsouderen het goede voorbeeld geven voor het aanleren van de juiste eetgewoonten. Er moet voor worden gezorgd dat degenen in deze leeftijdsgroep dagelijks uit elke voedselgroep consumeren, en hun dagelijkse voeding moet dienovereenkomstig worden aangepast. Als er fysieke activiteit moet worden gedaan, heeft dit natuurlijk invloed op de hoeveelheid voedsel die ze moeten nemen. Als voedselgroep; melk en zijn producten, vleesgroep, groente-fruitgroep, oliegroep en granen.

Een punt om vooral in de schoolleeftijd rekening mee te houden is ontbijten en naar school gaan. Daarnaast is ook de verscheidenheid aan gerechten die in schoolkantines en cafetaria’s wordt geserveerd belangrijk. Het is belangrijk om menu’s toe te passen die speciaal voor deze leeftijdsgroep zijn opgesteld. In deze periode verhogen verkeerde eetgewoonten het risico op het ontwikkelen van veel ziekten in de toekomst.

Wat is de indicator dat het kind gezond eet?

Bij kinderen wordt het volgen van de groeicurve uitgevoerd. In deze curve worden gewicht en lengte bijgehouden op basis van leeftijd.

Wat zou de voeding van schoolgaande kinderen moeten zijn?

Aangezien kinderen in deze leeftijdsgroep zeer actief zijn en zich op het hoogste niveau ontwikkelen, moeten ze worden gevoed met voedsel dat aan hun behoeften voldoet, zowel met een hoge voedingswaarde als met voedsel dat kinderen met plezier kunnen consumeren. Zoals altijd moet elke maaltijd voldoende koolhydraten, eiwitten en vetten bevatten. Na het ontbijt een tussendoortje, lunch, gevolgd door 1 of 2 kleine tussendoortjes en avondeten is een maaltijdsysteem dat zal voorzien in de behoefte van het schoolkind. Vooral bij de hoofdmaaltijden van kinderen is onze basisvoedingsgroep brood en broodderivaten zoals soep, rijst, pasta, vlees/kip minimaal 1 dag per week, vis en elk seizoensgroentegerecht, evenals melk en yoghurt, die zijn zeer belangrijke bronnen van calcium, zijn zowel hoofd- als hoofdmaaltijden en moeten zowel tijdens de maaltijden als tussen de maaltijden worden geconsumeerd.

Puberteit Voeding

Adolescentie is een periode waarin de energie-, eiwit-, vitamine- en mineraalbehoefte van kinderen meer toeneemt dan die van volwassenen vanwege de snelle groei en ontwikkeling. Daarom is het belangrijk dat de jongere tijdens deze overgangsperiode regelmatig en gezond eet. Leefstijl tijdens de adolescentie, verkeerde eetgewoonten die zijn opgedaan door onwetendheid, vooral de gewoonte om fastfood te eten, kunnen verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken die zich zowel in korte tijd als in latere jaren kunnen voordoen. Ontoereikende en onevenwichtige voeding vertraagt ​​de groei en veroorzaakt enkele ondervoedingsziekten. Allergische reacties kunnen ook optreden als gevolg van voedingsmiddelen die additieven bevatten. In het algemeen zijn de gezondheidsproblemen bij kinderen en jongeren in ons land te wijten aan ontoereikende en onevenwichtige voeding; Hoewel het zich in deze periode manifesteert in de vorm van zwakte, zwaarlijvigheid, kunnen ook voedselallergieën optreden.

30-40 jaar voeding

Veel factoren zijn van invloed op de dagelijkse voedselinname van een volwassen persoon. Onder deze factoren; geslacht, leeftijd, lichamelijke activiteit, gezondheidsproblemen. De dagelijkse energie-inname neemt elke 10 jaar met ongeveer 2% af naarmate men ouder wordt. Daarom is het noodzakelijk om uw dagelijkse voedselinname onder controle te houden.
Bijvoorbeeld,
Maak een verscheidenheid aan gerechten.
Let op uw gewicht en probeer aan lichaamsbeweging te doen.
Verminder uw suiker- en zoutinname in uw dagelijkse voeding.
Als u alcohol gebruikt, verminder het dan.
Vergeet niet om groenten en fruit in uw dagelijkse voeding op te nemen.
Geef de voorkeur aan magere producten zoals melk-yoghurt-kaas.
Het is belangrijk om zoveel mogelijk weg te blijven van ingeblikte producten en voedingsmiddelen die additieven bevatten.
Bij klachten zoals jeuk, roodheid, zwelling die na het eten kunnen optreden, is het aangewezen om naar een arts te gaan.

Voeding voor de Ouderen Periode

Samen met ouderdom worden enkele problemen waargenomen die van invloed kunnen zijn op de voeding, zoals kauwproblemen als gevolg van tandverlies, slikproblemen, gastro-intestinale problemen als gevolg van verminderde bewegingen, obstipatie en verminderde eetlust. In de ouderdomsperiode, wanneer voeding erg belangrijk wordt, moeten mensen zo worden gevoed dat ze in hun dagelijkse behoeften kunnen voorzien, gemakkelijk kunnen verteren, spier- en botmassa kunnen beschermen en het immuunsysteem kunnen versterken.
In deze periode, waarin voedseldiversiteit aan belang wint, moet elke voedselgroep in de hoofdmaaltijden worden opgenomen en moet ervoor worden gezorgd dat de voedingsmiddelen in voldoende hoeveelheden worden geconsumeerd.

Deze voedingsmiddelen zijn;

Vleesgroep: vleeswaren, peulvruchten en eieren.
Zuivelgroep: Melk, yoghurt en kaas.
Graangroep: meelachtige, zetmeelrijke voedingsmiddelen zoals brood, rijst en pasta.
Groente- en fruitgroep: Alle groenten en fruit.
De hoeveelheid voedsel bij elke maaltijd moet worden verminderd door het aantal maaltijden te verhogen. Zo kunnen mogelijke spijsverteringsproblemen worden voorkomen. Er moeten 6 maaltijden per dag, 3 hoofdmaaltijden en 3 snacks, worden verstrekt, maaltijden mogen nooit worden overgeslagen, vooral het ontbijt, en het diner moet zo vroeg mogelijk worden beëindigd om de spijsvertering te vergemakkelijken.

Aangezien fysieke activiteit met de leeftijd kan afnemen, moet de totale hoeveelheid vet in de voeding worden verminderd. Met name vaste vetten moeten worden geminimaliseerd en in plaats daarvan moeten plantaardige oliën de voorkeur krijgen in geschikte hoeveelheden.
Er moet ook aandacht worden besteed aan kookmethodes en voedsel moet worden bereid door koken, grillen, stomen of koken in de oven in plaats van bakken en sauteren in veel olie. Kleine stukjes en zacht voedsel moeten zoveel mogelijk worden bereid voor mensen met kauwproblemen.

In de tussentijd moet ervoor worden gezorgd dat er voldoende water en vocht wordt ingenomen, stimulerende middelen zoals overmatige thee, koffie, koolzuurhoudende dranken en zeer gekruid voedsel moeten zoveel mogelijk worden vermeden. Er moet aandacht worden besteed aan de hoeveelheid zout in de voeding, augurken en gebeitst voedsel moeten zoveel mogelijk worden vermeden.

Om het darmstelsel regelmatig te laten werken, moet de dagelijkse inname van vezels (vezels) worden verhoogd, peulvruchten rijk aan vezels (droge bonen, kikkererwten, linzen, gedroogde bonen, bruine bonen, soja), volle granen (bruin brood, bulgur, hele tarwe rijst / pasta / noedels / meel) ), verse groenten en fruit (zonder de eetbare schil te schillen) moeten elke dag in bepaalde porties worden geconsumeerd.
Om mogelijke gezondheidsproblemen te voorkomen, moet men zwakte en obesitas vermijden.