De afdeling kinderallergie en immunologie behandelt kinderen met allergieën, immuundeficiënties en chronische infecties. Onze gecertificeerde artsen zijn gespecialiseerd in de behandeling van kinderen van alle leeftijden met astma, celdeficiëntie en voedsel-, omgevings- en medicijnallergieën, en gebruiken de modernste technieken om alle immunologiegerelateerde aandoeningen te testen en te behandelen.

Tests uitgevoerd op de afdeling Pediatrische Immunologie en Allergie

Door alle soorten allergieën te testen, kunnen we u helpen erachter te komen voor welke voedingsmiddelen of medicijnen u allergisch bent en om behandelingen voor uw allergie te krijgen.

De allergietesten die we aanbieden omvatten:

 • Allergeen huidtesten: milieu- en voedselallergieën,
 • Patch-huidtesten voor contactdermatitis,
 • Bloedonderzoek, inclusief immunoglobuline E IgE-test,
 • Orale voedsel- en drugsprovocatietests.

Mogelijk hebt u ook de volgende astmatests:

 • Spirometrietest om te meten hoeveel lucht u kunt inademen
 • Longfunctietest en fractionele uitgeademde stikstofmonoxide (FeNO)-test om te meten hoeveel lucht u kunt verdrijven

Wat is immunotherapiebehandeling?

Allergievaccins helpen uw lichaam wennen aan de allergenen die allergische reacties veroorzaken. Na verloop van tijd zullen uw symptomen verbeteren en zullen uw symptomen in frequentie afnemen. Als u meer dan 3 maanden per jaar symptomen heeft en medicijnen u niet voldoende verlichting geven, kunt u allergieschoten overwegen, ook wel ‘immunotherapie’ genoemd.

In het begin gaat u een paar maanden één of twee keer per week naar uw arts. U krijgt het vaccin via uw bovenarm. Het vaccin bevat bijvoorbeeld een kleine hoeveelheid van datgene waarvoor u allergisch bent, zoals pollen, huidschilfers van huisdieren, schimmels, huisstofmijt of bijengif.

De dosis wordt geleidelijk verhoogd totdat de zogenaamde onderhoudsdosis is bereikt. Daarna wordt u gedurende 4-5 maanden meestal elke 2-4 weken gevaccineerd. Uw arts zal dan geleidelijk de tijd tussen de vaccins verlengen tot de onderhoudsdosis eenmaal per maand is gedurende 3-5 jaar. Gedurende deze tijd zullen uw allergiesymptomen verbeteren of zelfs verdwijnen.

Allergieziekten bij kinderen

Pediatrische allergieën omvatten:

 • Allergische rhinitis,
 • Astma,
 • Atopische dermatitis (eczeem),
 • Contacteczeem,
 • Medicijn allergie,
 • Voedselallergie,
 • erfelijk angio-oedeem,
 • insectenallergieën,
 • Latex allergie,
 • Oculaire (oog) allergie,
 • Urticaria (netelroos)

Pediatrische allergie- en immunologiespecialist

Als uw kind allergieën of andere problemen heeft met het immuunsysteem, heeft een kinderallergoloog en immunoloog speciale vaardigheden om uw kind te behandelen. Het immuunsysteem van uw kind bestrijdt infecties. Als uw kind allergisch is, reageert zijn of haar immuunsysteem verkeerd op dingen die normaal gesproken ongevaarlijk zijn. Deze reactie kan ervoor zorgen dat uw lichaam reageert met gezondheidsproblemen zoals astma, allergische rhinitis, netelroos, eczeem (uitslag) of een zeer ernstige en ongewone reactie die anafylaxie wordt genoemd.

Als het immuunsysteem van uw kind niet goed werkt, kan het last hebben van frequente, ernstige en/of zeldzame infecties. Voorbeelden van dergelijke infecties zijn sinusitis (ontsteking van een of meer van de sinussen), longontsteking (longinfectie), spruw (een schimmelinfectie in de mond) en abces (pusophopingen omgeven door ontstoken weefsel).

Een pediatrische allergie- en immunologiespecialist vindt en behandelt deze allergieën en problemen met het immuunsysteem.

Afdeling kinderallergieën

De afdeling kinderallergie is de naam die wordt gegeven aan de afdeling waar onderwijs wordt gegeven over allergische aandoeningen bij kinderen, diagnose en behandeling van allergische aandoeningen bij kinderen en waar het diploma van kinderallergiespecialist wordt uitgereikt. Op de afdeling kinderallergie wordt voorlichting gegeven over allergische aandoeningen bij kinderen vanaf de geboorte tot 18 jaar.

Wie zijn de pediatrische allergiespecialisten?

Het zijn specialisten die pediatrische allergiearts zijn door een opleiding te volgen op de afdeling pediatrische allergie. Pediatrisch allergoloog in Turkije vindt de kans pas nadat hij een expert is geworden in pediatrische gezondheid en ziekten. Met andere woorden, men moet eerst kinderarts worden en dan recht hebben op het behalen van een diploma kinderallergiespecialist door een opleiding op de afdeling kinderallergie. Het is niet mogelijk om pediatrische allergiespecialist te worden van KNO-, dermatologie-, borstziekten- en interne geneeskunde-specialisten.

Hoe vind ik pediatrische allergiedoktoren?

Het aantal pediatrische allergieartsen is laag in Turkije. Om deze reden willen veel artsen zich bezighouden met de diagnose en behandeling van allergieziekten bij kinderen. Echte kinderallergisten zijn degenen die een diploma kinderallergoloog hebben (nu pediatrische immunologie en allergiespecialist genoemd) en ook een kinderallergoloog op hun postzegels hebben.

Als resultaat;

 • Kinderallergie is de naam van de afdeling waar onderwijs wordt gegeven over allergische aandoeningen bij kinderen.
 • Kinderallergiespecialisten zijn specialisten die een specialisatiediploma kinderallergie behalen door een opleiding op de afdeling kinderallergie.
 • Pediatrische allergologen zijn specialisten die pas een diploma kinderallergiespecialist hebben nadat ze specialist zijn geworden in pediatrische gezondheid en ziekten.