1. De doseringsindicator wordt gecontroleerd.

2. De klep van het apparaat gaat open door naar beneden te schuiven en er is een klik hoorbaar. Als u een klik hoort, is het medicijn klaar voor gebruik. De doseringsindicator lijkt een stapje terug te hebben gedaan. Kijk hoe de dosisindicator een stap achteruit gaat.

3. Het apparaat wordt horizontaal gehouden.

4. Ga rechtop zitten of staan, houd uw hoofd rechtop en kantel uw hoofd iets naar achteren, waarbij u het apparaat horizontaal houdt.

5. Loop weg van het apparaat totdat de longen leeg zijn. Blaas nooit in het apparaat.

6. Plaats de mond van het apparaat tussen uw tanden en houd het apparaat stevig vast met uw lippen.

7. Adem zo DIEP en SNEL als je kunt.

8. Houd je adem 10 seconden in. Haal het apparaat uit uw mond en zet het uit. Na 10 seconden kunt u door uw neus ademen. Om het geneesmiddel in de Ellipta beter te absorberen, kunt u vóór het laden nog een keer DIEP en SNEL ademhalen. breng de dosis in en houd uw adem 10 seconden vast.

9. Het deksel van het apparaat is gesloten. Wanneer het deksel van het apparaat gesloten is, is de knop voor het bereiden van de dosis klaar om te laden. De doseerknop is vergrendeld wanneer het deksel van het apparaat gesloten is.

10. Tweede dosis. Wacht indien van toepassing 1 minuut en herhaal dezelfde procedures vanaf stap 1.

11. Spoel na het aanbrengen uw mond en keel met veel water om kokhalzen en hoesten te voorkomen. Slik het water niet door. In plaats van je mond met water te spoelen, kun je je tanden poetsen.

Dingen om te overwegen:

– Geneesmiddelen van het Ellipta-type worden aanbevolen voor mensen ouder dan 6 jaar die dit geneesmiddel kunnen gebruiken. Niet aanbevolen voor degenen die niet sterk genoeg en diep genoeg kunnen tekenen. Inhalatietherapie wordt aanbevolen voor mensen die niet sterk kunnen inhaleren. Het zou nuttig zijn voor uw arts om te zien dat u de medicatie met de juiste techniek toepast.

– Blaas niet in het apparaat.

– Nooit in de koelkast bewaren. Je kunt het op kamertemperatuur bewaren.

– U kunt het gebruiken tot de vervaldatum. Je passie zal niet gebroken worden. Niet gebruiken indien verlopen.

– Gebruik uw behandeling in de door uw arts aanbevolen dosis en tijd.

– Voor het reinigen van de mondholte kunt u 1 keer per week de rand van de mondholte reinigen met een droge doek. Veeg niet af met water of een andere vloeistof.

– Raadpleeg uw arts wanneer u onverwachte effecten ervaart.

– Gebruik uw medicijnen voor de gezondheid van de longen met de juiste techniek en regelmatig.

– Stel de onderzoeken van de dokter alstublieft niet uit.

Vergelijkbare berichten

Voor afspraak en informatie.

Neem contact met ons op(0850) 433-9393

Communicatie